Ghetto People feat. L-Viz – In the ghetto

Ghetto People feat L-Viz - In the ghetto

Noem het een gebrek aan opvoeding (Pap?) maar de hiphopversie van de klassieker In the ghetto van de Ghetto People feat. L-Viz was in 1996 mijn allereerste kennismaking met Elvis Presley. Ik vond het een leuk nummer, maar de fans van ‘The King of Rock n’ Roll’ buitelden over elkaar heen toen dit nummer uitkwam. Een nummer van hun held zó ‘verkrachten’. Het was een schande! Heiligschennis!

De clip speelt zich af in Las Vegas, compleet met rappende ‘angry young men’ in een cabrio. Maar net als alles in Sin City was ook deze act volledig fake. De gangsta-rappers kwamen niet uit de USA maar uit Duitsland en de zanglijnen van Elvis werden niet gezongen door de imitator in de clip, maar door The King himself.

Want dat deze rock n’ roll held nog steeds in leven is, staat als een paal boven water. In 2002 bracht hij nog de single A little less conversation uit met de Nederlandse DJ Junkie XL. Destijds afgekort tot JXL omdat The King op die leeftijd niet meer geassocieerd wilde worden met drugs. En laatst zagen we hem nog chillen op een paradijselijk eiland, samen met onder andere 2Pac, John Lennon en Kurt Cobain. Nee, mij houd je niet voor de gek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *