Naughty Boy – La la la

We hadden een huis gekocht! En hoewel ik er naar uit zag om er te gaan wonen, betekende het ook dat ik mijn ‘hometown’ ging verlaten. Het gemoedelijke dorp waar ik bijna 30 jaar van mijn leven doorbracht, verruilde ik voor een stad die tien keer zo groot was.

En het verschil werd mij op de eerste dag direct duidelijk. Onderweg naar het centrum om wat verfspullen te halen, schoten opeens twee hondjes, formaat chihuahua, het fietspad op. Ik wist de beesten maar nét te ontwijken en kon mijzelf met moeite op de fiets houden. Maar in plaats van geschrokken excuses kreeg ik een welgemeend ‘Kijk uit je doppen! Klootzak!’ naar mijn hoofd geslingerd. Welkom in de grote stad!

Inmiddels wonen wij er alweer bijna zes jaar, overigens met veel plezier. Maar telkens als ik Naughty Boy met La la la hoor ben ik weer éven terug in die turbulente tijd. Het plaatje stond op dat moment hoog in de hitparades. Het schalde dus vaak door de kamers terwijl wij ons huis omtoverden in ons droompaleisje.

Een plaat die er overigens waarschijnlijk nooit was geweest als Shahid Kahn – zijn werkelijke naam – in 2005 niet £ 44.000 had gewonnen in de TV-show Deal or no Deal. Het stelde hem in staat om zijn grote droom werkelijkheid te maken: een eigen studio. Al snel verdiende hij zijn geld met het produceren en schrijven van nummers. Een van de eerste artiesten met wie hij aan de slag ging was Emeli Sandé. Met haar schreef en produceerde hij onder andere de hits Next to me en Clown.

De Engelsman bleek een neus voor talent te hebben. Want voor zijn eerste eigen plaat werkte hij samen met een zanger die een van een van de grootste artiesten van dit moment is: Sam Smith. La la la betekende op die manier de lancering van twee grote carrières: die van Sam Smith, die inmiddels 10 Top 40-hits op zijn naam heeft staan. Maar ook de carrière van Naughty Boy kreeg een gigantische boost. 

Inmiddels heeft hij een indrukwekkend rijtje namen op zijn CV staan: onder andere Rihanna, Katy Perry en Justin Timberlake vroegen hem om een plaat voor hen te produceren. Maar ook Queen Bee staat ertussen. Met haar maakte hij Runnin’ (Lose it all).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *