Amanda Marshall – Beautiful goodbye

Een brok in mijn keel. Daar zijn alleen maar de eerste paar noten van het nummer voor nodig. En het is dat het over een verbroken relatie gaat, anders had ik hem absoluut op mijn begrafenis gedraaid. Je wilt tenslotte tóch dat er op je definitieve afscheid een traantje gelaten wordt. Met dit nummer is dát in ieder geval een zekerheidje.

Gek genoeg is het plaatje mij, ondanks dat het toch echt in míjn tijd een hit was, niet bij gebleven. Zoals er waarschijnlijk wel méér aan mij voorbij is gegaan omdat er geen beat in zat. Pas vele jaren later ontdekte ik het liedje. We moesten bij The Voice of Holland afscheid nemen van een van onze favoriete kandidaten. De eerste noten klonken en daar was hij opeens: die brok in mijn keel.
Ik zocht het nummer op in Wikipedia en zag dat het in al die jaren nog nóóit een notering had gehad in de Lijst der Lijsten. Hoe kón dat? Ik besloot direct: dat móest anders! Het plaatje kreeg het jaar erop dan ook een prominente plek in mijn stemlijst en tot mijn verrassing debuteerde het ook precies dat jaar in de Top 2000. Kennelijk was dit grove gebrek méér mensen opgevallen. Het heeft sindsdien de lijst ook niet meer verlaten. 
Bijzonder is die notering overigens wel te noemen. Beautiful goodbye was in ons land namelijk het enige succes van de Canadese zangeres. En echt potten breken deed het toen óók niet, want verder dan de 22ste plek in 1996 kwam het niet. Toch hebben kennelijk genoeg mensen dit pareltje in hun hart gesloten om het elk jaar weer terug te laten komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *