Chester Bennington – Niek deelt zijn herinneringen

Op 20 juli kregen wij het bericht dat Chester Bennington was overleden. De zanger van de bekende rockband Linkin Park.

Ik leerde Linkin Park kennen met een ander nummer dan de meeste mensen. Ik keek stiekem op mijn kamer naar muziekzender “The Box” op TV. Op woensdagavond was er dan altijd alleen maar rock. Zoals altijd had ik het geluid zacht genoeg om mijn ouders te kunnen horen aankomen, maar hard genoeg om de muziek te horen en te verstaan. Toen kwam er een nummer van een band genaamd Linkin Park. Het heette Crawling en ik was verkocht.

Wat een stemexplosie! En daarna loepzuiver (misschien wel bij gemixt), rustig zingen. Ze hadden er een fan bij. De lyrics van het nummer vond ik goed. Ik dacht dat het over tienerproblemen ging in het algemeen, al weet ik nu beter.

Daarna kwam hun grootste hit In the end en braken ze door in Nederland. Er volgden nog meer hits zoals Breaking the habit en Numb. Die laatste zou hun grootste succes worden, in samenwerking met Jay-Z. Ik kocht alle CD’s van ze, totdat ze zó erg van stijl veranderden dat ik het te commercieel vond worden. Ik kreeg zelfs van mensen te horen dat het laatste concert in Nederland ietwat tegenviel.

Na de dood van Chester ben ik de oude songteksten eens goed gaan lezen nu ik wist wat er met hem gebeurd was. Eén daarvan was Crawling, maar ook de teksten van de platen hieronder:

Nu wetende dat hij misbruikt is in zijn jeugd en al jaren kampte met een drugs- en alcoholprobleem slaan de teksten dus gewoon op hem. Hij laat 6 kinderen en een vrouw achter. Chester Bennington werd 41 jaar oud.
Hij pleegde zelfmoord op de 53ste verjaardag van zijn vriend Chris Cornell. Misschien niet heel toevallig, want Chris Cornell pleegde 2 maanden geleden ook zelfmoord. 
But in the end it even doesn’t matter
R.I.P Chester Bennington.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *