Tokyo Ghetto Pussy – I kiss your lips

Nee, het was geen Nederlands product. Geen zoveelste project van de immer inventieve deejay Wessel van Diepen die op deze manier ook een slaatje wilde slaan uit de populariteit van de happy hardcore halverwege de jaren ’90. En nee… ze kwamen ook niet uit Japan. De twee mannen achter Tokyo Ghetto Pussy waren Duitsers. En niet bepaald onbekenden in de dance.

Eerder hadden Rolf Ellmer (Jam el Mar) en Markus Löffel (Mark Spoon) namelijk al succes als Jam & Spoon. Het duo, dat als zeer invloedrijk geldt in de ontwikkeling van de dance en het genre trance in het bijzonder, maakte in 1995 een korte uitstap naar de rave. Ze lanceerden het project Tokyo Ghetto Pussy en scoorden een grote hit met I kiss your lips.

In de Nederlandse Top 40 schopten ze het in 1995 tot de 3de plaats. Een herkansing kwam er niet: hun tweede single To another galaxy strandde in de Tipparade. Alleen in België hadden ze daarna nog succes met het hier nagenoeg onbekende Everybody on the floor (Pump it).

Jam El Mar en Mark Spoon keerden vervolgens weer terug naar hun roots. Ze begonnen te experimenteren met de volgende stroming die zich aandiende: trance. Met hun volgende project ‘Storm’ legden ze met Storm en Time to burn de basis voor de hardtrance. Een wat donkerder variant van het melodieuze genre. En ook dat wisten ze om te zetten in commercieel succes.

Hun succesverhaal eindigde abrupt toen Mark Spoon op 11 januari 2006 dood werd aangetroffen in zijn woning. Hij was overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Als eerbetoon brachten zijn directe collega en Plavka, die lange tijd bij hun projecten betrokken was als zangeres, nog een dubbel-CD uit met daarop een speciale versie van Be.Angeled.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *