2 Unlimited – The magic friend

Ze waren er altijd als ik terugkwam van school. Mijn Magic Friends van Radio 3: Sjors Fröhlich en Peter Plaisier. Alleen van hun namen werd je al blij. Maar ik kon ook vooral hun muziekkeuze waarderen.

Want in tegenstelling tot elitaire kwal Henk Westbroek die weigerde ‘mijn’ muziek te draaien of de toen al belegen Frits Spits met zijn oude meuk, waren ‘The Magic Friends’ niet vies van een houseplaatje op zijn tijd. Het cassettebandje stond dan ook altijd startklaar en veel van mijn favorieten uit de 90’s heb ik in hún radioprogramma ontdekt.

De naam van dat programma was natuurlijk al ontleend aan een housenummer: The magic friend van 2 Unlimited uit 1992. Een grote hit, maar dan wel van vóór mijn tijd. Want toen ik nog volop naar de platen van mijn vader luisterde, scoorde Nederlands meest succesvolle popband ooit, een top 5-hit met déze plaat.

Het was de vierde single van wat zou uitgroeien tot een bijzonder imposante discografie, met duizelingwekkende verkoopcijfers, talloze gouden en platina platen, nummer één-hits in diverse landen en zelfs noteringen in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

The magic friend zal echter niet spontaan als eerste naar voren komen als je iemand vraagt om een paar hits van het illustere duo op te noemen. Behalve bij mij… omdat het bij mij voor eeuwig gekoppeld zal zijn aan het radioprogramma waar ik mijn muzikale vorming kreeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *