Ricky Martin – Maria

Voor ons jongens was het een grote frustratie in de 90’s. Meisjes om je heen die als een blok vielen voor de zangers die destijds de hitparades beheersten. Was je lekker aan de praat, veranderde het gesprek opeens. “O! Ricky Martin, oeh… Ik vind hem zó knap!” Stond ik daar, welgeteld nul Latijns-Amerikaans temperament, nul procent macho en een beginnende bierbuik. Tja, dan droop ik dus maar weer af.

En dat gebeurde nogal eens, want hij kwam regelmatig voorbij tijdens het uitgaan. Zijn Maria was hier in Nederland 1997 namelijk een grote zomerhit. Zo gek was dat overigens niet. Spaanstalig, zonnige klanken en een lekker opzwepend ritme. Een recept waarmee mannen als Enrique Iglesias en Sean Paul anno nu zakken geld binnenharken.

Een fijn nummer, maar wel de oorzaak van veel gesneuvelde puberdromen. Maar wij mannen waren niet de enigen die er last van hadden, Ricky Martin zélf ook. Bestempeld als sekssymbool, overal gillende meisjes en vrouwen… en dat terwijl hij zelf toch méér gevoelens bleek te hebben voor mannen.

Iets dat wij destijds natuurlijk allang wisten. Maar hoe vaak we het ook tegen de dames zeiden, ze geloofden ons gewoon niet. Het is waar: de feiten spraken ons op dat moment ook tegen. Ricky Martin had in die tijd namelijk een knipperlicht-relatie met een Mexicaanse schone. Pas in 2010 kwam hij uit de kast. Maar ja, tóen hadden wij er niks meer aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *