Party Animals – Have you ever been mellow?

Party Animals - Have you ever been mellow?

Een bekend melodietje op de radio. 🎵🎶 130 op de vluchtstrook… 🎶🎵 Niet vies van een sampletje uit de jaren ’90 scoort Kris Kross Amsterdam opnieuw een hit geïnspireerd door een plaat uit ‘mijn’ tijd. Een succesformule: want wat voor de één een lekker eigentijds geluid is, is voor de ander een bak nostalgie.

En met deze plaat pakken ze een van de meest iconische nummers uit de nineties. Een plaat met een verhaal. Want nadat Jeroen Flamman en Jeff ‘Abraxas’ Porter remixes uitwisselden met de Britse formatie Technohead en daarbij afspraken dat de beide duo’s de rechten zouden behouden van de originele track, was het juist hún remix van I wanna be a hippy die in heel West-Europa hoge ogen gooide. Met als gevolg dat alle opbrengsten van die remix richting het Verenigd Koninkrijk vloeiden. Balen dus.

Gelukkig wist het Nederlands-Amerikaanse duo uiteindelijk alsnog munt te slaan uit dit avontuur. Want het kwartet gabbers dat de clip kleurde bleek bij uitstek geschikt om het gezicht te worden van de Party Animals. En met Flamman & Abraxas als muzikale genieën achter de act stroomden de pegels alsnog binnen. Hun eerste productie belandde direct op nummer één.

Maar ook voor hun optredens zaten ze nu geramd. Want in deze samenstelling konden ze clubs en discotheken méér bieden dan alleen het draaien van plaatjes. Elke zichzelf respecterende venue wilde ze hebben. Toen ze vervolgens nóg twee nummer één-hits scoorden, was hun kostje wel gekocht.

En anno 2022 staat er dus wéér een Nederlandse act hoog in de Nederlandse Top 40 met dit nummer. “Ho ho!” O… mijn vader wil wat zeggen. “Erwin… je weet hopelijk toch wel dat…?” “Ja pap…” 🤨

https://www.youtube.com/watch?v=_Ohq8meJzS4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *