Irene Moors & De Smurfen – No limit

Het was een bekend geluid dat ik op de radio hoorde. En dat was behoorlijk verrassend, want de wereld had de eurodance-periode afgesloten. Sterker nog: na 88 verschillende house-acts met een rapper en een zangeres was men volledig klaar met het genre. Het concept was compleet uitgemolken en werd überhaupt niet meer op de radio gedraaid. Het dance-publiek ging nu los op een nieuwe liefde: happy hardcore.

Des te vreemder was het dan ook dat ik nu de eerste tonen van No limit van 2 Unlimited hoorde. Totdat het intro bruut verstoord werd: “Hee jongens! Zullen we gaan housen?!” “Jaaaaaaahhhhh!”

De Smurfen. Anno 2018 zou je zeggen: wat een schande! Zo’n monument uit de jaren ’90 compleet verkracht door een handjevol tekenfilmfiguurtjes. Het is alsof je Bohemian Rhapsody door de Looney Tunes laat zingen. Maar de radiozenders werkten er gewoon aan mee, want in tegenstelling tot het origineel werd deze versie wél tot Alarmschijf gebombardeerd.

En ik moet eerlijk bekennen, ik vond het eigenlijk wel grappig. Heel Nederland trouwens. Het nummer stond binnen drie weken op één in de Top 40 en bleef daar zes weken staan. En, geheel in de traditie van de eurodance werd daarna ook dit concept compleet uitgemolken. Want No limit was nog maar net van de eerste plaats verdwenen of de opvolger Waarom doe jij nooit gewoon maakte al zijn opwachting in de Top 40. Maar dit werd lang niet zo’n grote hit als zijn voorganger.

Er zouden daarna nog twee platen met smurfenversies van bekende liedjes worden uitgebracht en toen werd ook de ‘smurfenhouse’ van de radio verbannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *