Rap & Blues – Lauryn Hill – van uitgejouwd tot succesvol

Ik was vorige week bij iemand op visite en op de achtergrond draaide een playlist met alleen nummers van The Fugees en Lauryn Hill. Dit bracht mij terug naar mijn tienerjaren waarin ik deze muziek als geniaal beschouwde.

Het begon met het nummer Fugee-la. Een nummer dat mij gelijk opviel. Het was precies de muziek die ik leuk vond.

Bij het zien van de videoclip (die speelde toen een erg grote rol op MTV, TMF en The Box) kwam de rapper/zangeres mij erg bekend voor. Ik had immers de film Sister Act 2 gezien en daar speelde een jonge Lauryn Hill de hoofdrol, naast Whoopi Goldberg. Ik was toen al fan van haar stem.

De andere nummers van The Fugees vond ik ook geweldig waardoor ik gelijk de cd aan mijn collectie toevoegde.

Ik was een trouwe volger van Sylvana’s Soul (toen had ze nog ambities op een ander gebied) en daar hoorde ik, dat de start van Lauryn niet heel best was. Tijdens de amateuravond in The Apollo Theatre trad een jonge Lauryn Hill op met Who’s loving you van The Jackson5. Er vielen enkele valse noten waardoor het publiek onrustig werd.

Na de Fugees bracht Lauryn Hill een paar grote hits uit zoals Everything is Everything, Doo-wop that thing en samen met Rapper NAS If I ruled the world. Lauryn Hill werd een begrip in de muziekwereld. Ze was zelfs de eerste vrouw die 10 keer genomineerd was voor een Grammy  (ze won er overigens 5).

Mijn favoriete nummer van Lauryn Hill haalde hier de top40 helaas niet. Maar wil deze jullie niet onthouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *