James Blunt – You’re beautiful

“Ik heb een vriendin.” Mijn ouders keken me verbaasd aan. Ik had wel vaker een vriendinnetje gehad, maar dat had zich altijd volledig buiten hun gezichtsveld afgespeeld, dus voor hen was het zo’n beetje de eerste keer dat ze dit meemaakten. Ook voor mij was het de allereerste keer: dat het langer dan twee weken duurde in ieder geval. Inmiddels stond de teller zelfs al op een maand.

Uiteindelijk zou het vier maanden duren totdat ze zei: “We moeten praten”. Maar waarschijnlijk was de teloorgang al eerder ingezet. Namelijk toen ik als hopeloze romanticus in het kader van ‘zeg het met muziek’ besloot om haar twee singletjes cadeau te geven, waaronder You’re beautiful van James Blunt.

Het leek allemaal zo’n goed idee. En de prestaties in de charts leken me ook gelijk te geven. Het bereikte de nummer één in heel veel landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. En ook in ons land bekleedde het vier weken lang de hoogste positie. Het liedje schopte het dat jaar zelfs tot de bovenste 150 in de Top 2000. Als het kennelijk zoveel mensen wist te raken, waarom dan ook mijn vriendinnetje niet?

Had ik maar verder gekeken dan alleen de titel van het liedje. Het was dan wel een liefdesverklaring, maar niet één zoals ík hem voor ogen had. James Blunt schreef het toen hij een ex-vriendin in de metro zag met haar nieuwe vriend. Een vriend waarvan hij niet eens van het bestaan af wist. Een zeer pijnlijk moment, omdat ze even oogcontact hadden en hij op dat moment besefte dat zij nooit meer de zijne zou zijn.

Maar zelfs zonder deze wetenschap kunnen we achteraf concluderen: een snellere manier om je liefje weg te jagen dan met James Blunt, is er waarschijnlijk niet. Wat dat betreft hield ze het daarna nog betrekkelijk lang vol. Maar uiteindelijk was het niet langer houdbaar en werd het Goodbye my lover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *