Joshua Kadison – Jessie

Het liedje staat bij mij zo’n beetje synoniem aan een muzikaal trauma. Als ik tijdens mijn vakantiewerk op de verkeerde afdeling stond, hoorde ik hem wel vier of vijf keer per dag langs komen: Jessie van Joshua Kadison.

De Amerikaanse singer-songwriter had er in 1994 een hit mee die tot ver in de 00’s een plekje had in de playlist van een niet nader te noemen non-stop radiozender. En laat die zender op die afdeling nou altijd op staan. Het was de hel.

Het nummer paste ook perfect bij het profiel van de zender, dat in die jaren de ene na de andere mierzoete ballad de ether in slingerde. De grote hoeveelheid airplay die het plaatje daar kreeg zal er dan ook vooral de oorzaak van zijn geweest dat het tot een paar jaar terug nog gewoon in de Top 2000 beluisteren was. Terwijl het met een tiende plaats in de Nederlandse Top 40 niet eens de grootste hit in de zomer van 1994 was. 

Volgens de overlevering schreef Joshua Kadison het liedje naar aanleiding van zijn breuk met actrice Sarah Jessica Parker. De tekst gaat over een relatie die steeds weer stuk loopt op uiteenlopende ideeën over de toekomst. Zij met mooie dromen over een huisje bij de zee, samen met hun kat Moses, lekker tequila drinken en romantisch schelpen zoeken. En hij, die iedere keer opnieuw moet constateren dat het wederom niet werkt.

Maar ook dit trieste sprookje kent gelukkig een happy end… aan het einde van het bijbehorende album lijkt het namelijk tóch goed te zijn gekomen tussen de twee:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *