M2M – Don’t say you love me

M2M - Don't say you love me

Door Ben Striesenou – Van Pokémon naar Bat out of hell: dat klinkt als twee uitersten, toch zit er ergens in de popgeschiedenis een connectie. De sleutel ligt bij het Noorse damesduo M2M. Marion Raven en Marit Larson uit Oslo kenden elkaar al sinds ze vijf waren en maakten vanaf hun achtste samen muziek. Als Marit & Marion brachten zij een kinderalbum uit in 1996, waarna ze popsongs gingen schrijven. Een van hun demo’s kwam bij Atlantic Records terecht, die hen een platencontract aanbood.

Het had voor de meiden niet op een beter moment kunnen komen, Pokémon: The First Movie kwam uit in 1998, en Atlantic Records bracht de soundtrack uit. M2M was al begonnen met het opnemen van nummers voor hun debuutalbum Shades of purple. Een van die nummers, Don’t say you love me, kwam terecht op de soundtrack.

Radio Disney draaide het al vóór de officiële release van de single eind oktober 1999. Maar binnen een maand speelden meer dan 100 Amerikaanse Top 40-radiostations het nummer. Dat het in de aftiteling van de Pokémon-film zat, hielp enorm mee aan de populariteit. Het bereikte uiteindelijk de 21ste plek in de Billboard Hot 100 en behaalde er de gouden status. In Nederland was het succes bescheidener. Hier kwam het niet verder dan de 15de plaats.

Het internationale succes van M2M hield daarna nog een poosje aan. Maar in 2002, halverwege hun tournee met Jewel, verwijderde Atlantic de meiden vanwege de tegenvallende verkopen van hun laatste album, als openingsact. Kort daarna hielden de dames het helemáál voor gezien.

Van Marit Larson is daarna weinig meer vernomen. Marion Raven kwamen we vier jaar later echter wel weer tegen. Ze kreeg een nieuw contract bij Atlantic en maakte haar solodebuut met Here I am.

Ze zou nog één keer de Top 40 binnenkomen. In juli 2006 legde Raven namelijk haar plannen voor haar eigen carrière opzij om samen te werken met niemand minder dan Meat Loaf. Ze nam met de zanger het duet It’s all coming back to me now op. Een plaat die tot de 26ste plek kwam in de Top 40.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *