Keith Sweat feat. Kut Klose – Twisted

Keith Sweat - Twisted

Met zulke artiestennamen viel je natuurlijk wel op bij ons pubers. De slechte grappen waren dan ook niet van de lucht. Maar Keith Sweat en de dames van Kut Klose zullen zich daar ongetwijfeld geen seconde druk om hebben gemaakt. Want de verkoopcijfers van Twisted in ons land waren al aardig, maar staken slechts schrilletjes af bij het succes in hun eigen land, waar het de grootste hit van beide acts zou worden.

De samenwerking tussen de producer en R&B girl group Kut Klose kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Hij had de dames gecontracteerd op zijn eigen label en wilde de wereld met ze laten kennismaken. Met zijn palmares was hijzelf natuurlijk de perfecte springplank. Sinds 1987 stond hij al in de hitlijsten waarbij hij diverse keren de R&B-charts aanvoerde. Hij bracht de single begin juni 1996 uit zodat het zwoele nummer volledig tot zijn recht kon komen in het seizoen waarvoor het bedoeld was: de zomer.

Het had een nummer één-hit kunnen worden in de Verenigde Staten, ware het niet dat twee oude mannen uit Spanje hem de voet dwars zetten. Twisted haalde desondanks platina. Hetgeen betekende dat er ten minste 1,6 miljoen exemplaren van over de toonbank waren gegaan. De gehoopte lancering van Kut Klose werd echter niet bewerktstelligd, want op eigen benen zouden zij de hitparades niet meer halen.

Alleen bandlid Athena Cage zou nog in de charts belanden met Nobody. Een samenwerking met… Keith Sweat. En waar het in Twisted al niet ontbrak aan de nodige eh, warmte, viel de ongelooflijke glijerigheid van Nobody niet te missen. Uniek in zijn soort. Het glijmiddel droop uit je speakers wanneer deze plaat op de radio voorbij kwam. Maar bij de Amerikanen gleed ook dit nummer erin als zoete koek. Het haalde wederom de koppositie in de R&B-charts en een verdienstelijke derde plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland schopte het plaatje het tot plek 12.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *