Nelly Furtado – Força

Nelly Furtado - Força

Ik woonde eindelijk op mijzelf! En wat was dát heerlijk! Geen restricties meer… ik kon gewoon alles zelf bepalen. Als ik voor twee man wilde eten, dan kon dat gewoon. Als ik vervolgens een stroopwafel wilde nemen, en daarna nog één, dan was er niemand die mij tegenhield. En als ik de avond vervolgens afsloot met een zak chips voor de TV, kreeg ik nul commentaar. Totdat mijn moeder mij op het voetbalveld zag rondhobbelen en zei dat ik nu wel héél dik werd.

104 kilo zei de weegschaal. En dat was voor mij inderdaad wel érg extreem. Plots ging de knop om. De koekjes en de chips kwamen er niet meer in, ik stofte de mountainbike af en dook daarmee regelmatig de bossen in. En als ik niet aan het fietsen was, ging ik wel hardlopen, óf was ik in het zwembad te vinden. Força!

En elke avond als ik naderhand weer voldaan op de bank plofte kon ik lekker achterover leunen voor de uitzendingen rondom het EK 2004 in Portugal. Een evenement waarvoor Nelly Furtado het themalied mocht verzorgen. En dus een liedje dat heel vaak voorbij kwam. Tot op de dag van vandaag herinnert het mij aan broeierige zomeravonden in mijn eigen flatje, balkondeur open, lekker spa roodje erbij 😉 Ik vond het heerlijk.

De rest van Nederland overigens ook. Het kwam in juni binnen in de Nederlandse Top 40 en steeg, op de vleugels van de grote hoeveelheid airplay, uiteindelijk door naar de derde plaats. Nelly Furtado zou daarna nog vaak in de charts te vinden zijn en uiteindelijk zelfs twee weken op nummer één staan met All good things (come to an end). Maar in de zomer van 2004 was dit haar grootste hit tot dan toe.

En ook ik steeg die zomer boven mijzelf uit. Aan het einde van de zomer was er 14 kilo af. Een prestatie waar ik nog wel eens met weemoed aan terugdenk. Dergelijke discipline en kracht heb ik sindsdien niet meer kunnen aanroepen, terwijl ik dat soms wel erg graag had gewild.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *