Sharam – P.A.T.T.

Het was januari 2007 en het zat erop. Morgen vloog ik vanuit het warme Midden-Amerika weer terug naar mijn eigen koude kikkerlandje. Maar wauw… Wat een ongelooflijk mooie ervaring was dit geweest! Zóveel indrukken opgedaan, zóveel nieuwe mensen ontmoet. En gewoon een paar maanden lang helemaal niets móeten. Heerlijk! 

Maar ik was óók wel weer blij dat ik naar huis ging. Naar mijn vrienden, mijn familie. Niet meer slapen op houten bedden in hostels maar in mijn eigen bed, mijn eigen taal weer spreken, gewoon weer die strakke Nederlandse normen en waarden. Én geen opdringerige verkopers meer die mij besprongen zodra ik ook maar één voet buiten een bus zette.

Eenmaal op Schiphol aangekomen kreeg ik een warm welkom van mijn familie. En thuis wachtte er opnieuw een warm welkom. Mijn flatje was volledig gevuld met ballonnen, met twee grijnzende vrienden er middenin. Ik had me nog nooit zó welkom gevoeld.

In de dagen erna kwam hij héél vaak voorbij op de radio: Sharam met P.A.T.T. Een lekker nummer met zo’n heerlijke, ouderwetse jaren ’80-feel. Niet zo gek, want het origineel van Eddie Murphy stamde uit 1985 en werd geproduceerd door niemand minder dan 80’s icoon Rick James. Hun versie haalde destijds de tweede plaats in de Billboard Hot 100. En de remix van Sharam tilde het naar ‘mijn’ tijd.

Man achter dit fijne meesterwerkje was de Iraanse DJ Sharam Tayebi. Hij maakte furore als de helft van het dance-duo Deep Dish. Samen hadden zij hits gescoord met de singles Flashdance, Say hello en waren ze de samenwerking aangegaan met good old Stevie Nicks van Fleetwood Mac, wat had geresulteerd in Dreams.

Kort daarna hadden de wegen van de twee zich echter gescheiden, omdat zij zich allebei op een solocarrière wilden storten. En terwijl de andere helft Ali ‘Dubfire’ Shirazinia de underground opzocht met minimal-, techno- en houseproducties, vervolgde Sharam de weg die Deep Dish was ingeslagen. Een weg die hem nog twee keer commercieel succes op zou leveren. In 2007 een top 10-hit met P.A.T.T. en een jaar later nog een flinke hit met een remix van If you’re not the one van Daniel Bedingfield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *