Take That – How deep is your love

Take That - How deep is your love

Ik had de hoogtijdagen van New Kids on the Block begin jaren ’90 niet meegekregen en dus ook niet de hysterie die daarbij hoorde. Het was dan ook een compleet nieuw fenomeen voor mij toen er in 1993 een bandje opstond met de naam Take That. Een jongensgroep, bestaande uit zorgvuldig bij elkaar gezochte karakters met een goeie kop, die lekker in het gehoor liggende popmuziek ten gehore brachten. Het bracht de hoofden van mijn vrouwelijke leeftijdsgenootjes volledig op hol.

Het begon in Engeland, waar de band sinds 1992 al aardig aan de weg timmerde met diverse grote hits. Maar in de herfst van 1993 beleefden de vijf heren hun doorbraak ook in Nederland, met een cover van discolegende Dan Hartman. Met in de rol van Loleatta Holloway de Schotse oudgediende Lulu. Een zangeres die in 1975 haar laatste hitsucces had beleefd. Keurig afgestoft en opgetuigd zong zij samen met Take That Relight my fire naar de 12de plaats in de Nederlandse Top 40.

Het hek was van de dam. Ze sierden vrijwel wekelijks de cover van weer een ander blad dat ik in de boekwinkel zag liggen en kwamen nagenoeg elke dag voorbij op TV. Afgewisseld met steeds weer diezelfde beelden. Gillende, huilende en flauwvallende tienermeisjes en ik verbaasde mij erover. Waarom zou je je zo opwinden over een jongen die je tóch nooit zou kunnen krijgen? En welk nut had het om je kamer vol te hangen met posters? Om bij weg te zwijmelen? Je te verliezen in wilde fantasieën over een prachtig strand waar jij dan met hem stond? Sorry… dat ging écht niet gebeuren hoor.

Ik had óók geen posters van vrouwelijke popsterren boven mijn bed hangen. En natuurlijk, je zou kunnen zeggen dat dat te maken had met mijn muzieksmaak, maar sommige zangeressen van eurodance-acts waren écht wel de moeite van het ophangen van een poster waard. Maar goed, ik ‘begreep het dan gewoon niet’.

Maar ondertussen was Take That niet uit de hitlijsten weg te slaan. Elke 3 tot 4 maanden brachten zij wel een nieuwe single uit die dan weer in groten getale werd verkocht. Tot 1995. Eerst kondigde Robbie Williams, dé hunk van het groepje, zijn afscheid al aan. En Kerst dat jaar besloot de band er helemaal een punt achter te zetten. How deep is your love van het Greatest Hits-album, zou – naar later bleek voorlopig – hun laatste single worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *