Tracy Bonham – Mother mother

Tracy Bonham - Mother mother

“…But everything’s fine!!!!!” Het gilde zó heerlijk mee in 1996. En dat ene zinnetje was ook hét grote succes achter Mother mother van Tracy Bonham. Het gesprek over ditjes en datjes met moeders dat volledig onverwacht ontspoorde in een schreeuwpartij.

De Amerikaanse zangeres was klassiek geschoold violiste en studeerde daarná zang. Maar of haar docenten van destijds blij waren toen ze hun pupil voor het eerst op de radio hoorden valt te bezien. Er waren weinig violen te bekennen en degene die haar zangles gaf zal hoofdschuddend hebben geluisterd.

Je zou zeggen dat als je dit nummer maar vaak genoeg live zingt, je op een gegeven moment stemproblemen krijgt. Maar ze liep tegen hele andere problemen aan. Haar platenmaatschappij werd overgenomen en liet haar tweede album twee jaar op de planken liggen. Toen het uiteindelijk alsnog uitkwam flopte het jammerlijk: het momentum was volledig verdwenen. Daarná sloeg haar label een hele andere muzikale weg in waardoor ze zich genoodzaakt zag te vertrekken.

Ze was daarna wel even klaar met het studiowerk en besloot te gaan toeren. Zo trad ze onder andere op in het voorprogramma van Blue Man Group en Aerosmith. Toen ze uiteindelijk weer de studio indook nam ze nog wel wat albums op, maar geen van de bijbehorende singles wist de charts nog te halen. En zo eindigde Tracy Bonham in ons land als een onvervalste eendagsvlieg, want ondanks het redelijke succes van haar eerste single, haalde haar tweede plaat de Tipparade niet eens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *