White Town – Your woman

White Town - Your woman

Gisterochtend was ik in de auto weer héél even terug in 1997, toen ik mijn allereerste stap richting zelfstandigheid zette. Op de radio speelde de nieuwste single van Dua Lipa. Een fijn nummer, vooral omdat ze daarin een plaat uit de 90’s samplet. Een plaat die voor mij altijd en eeuwig verbonden blijft met een bijzondere logeerpartij.

We zaten nog op het voortgezet onderwijs, toen een klasgenoot de sleutel kreeg van het huisje van zijn oma. Ze was opgenomen in het verzorgingstehuis en in afwachting van de verkoop van het huis, had hij geregeld dat hij een paar nachten in haar voormalige woning kon blijven. Mét een aantal vrienden. En ik was óók uitgenodigd. Drie dagen zouden we er verblijven en dat betekende: geen ouders die zeurden, geen verplichtingen en de hele dag TMF op. Waarop regelmatig die ene clip van White Town voorbij schoof.

Maar hoewel Your woman destijds grijs werd gedraaid op de radio en de clip dus vaak voorbij kwam, verbaasde het mij dat écht commercieel succes uitbleef. Meer dan een 21ste plaats in de Top 40 zat er niet in voor de éénmansband uit Engeland. Terwijl het in IJsland en Spanje uiteindelijk de hoogste positie bereikte, en het in veel andere landen in ieder geval de top 10 haalde. Het zou alleen wel de enige hit worden van White Town, want hij keerde niet meer terug in de charts.

De herinnering is er echter niet minder om. Het was één groot feest. Met onbeperkt cola, chips en opblijven tot diep in de nacht. Maar ondanks dat ook de verantwoordelijkheid die bij een gezamenlijk huishouden hoorde: zelf voor het avondeten zorgen, het ontbijt maken, de afwas doen, etc. En het ging ons eigenlijk verdomd goed af. Ik had me dan ook nog nooit zó volwassen gevoeld. Toen het was afgelopen keerde ik dan ook vol trots naar huis terug. Wanneer kon ik op mezelf?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *