Rap & Blues – Van kindsterretje tot grote ster

Amerika is gek op kindsterretjes die zowel kunnen acteren, zingen, presenteren etc. Denk bijvoorbeeld aan Britney Spears, Christina Aguilera en Justin Timberlake (allen waren te zien in de Mickey Mouse Club en de rest is bekend).

Ook Brandy Norwood is zo’n kindsterretje dat het heeft gemaakt in Amerika. Ze begon met een kleine rol in de klassieker Arachnophobia (overigens niet noemenswaardig). Daarna had ze een grotere rol in de serie Thea en vervolgens de hoofdrol in de comedy Moesha (alleen de laatste serie was kort in Nederland te zien. Ze speelde ook in de films Cinderella (samen met haar grote idool Whitney Houston), I still know what you did last summer en Double Platinum (met Diana Ross). De laatste film zat vol met nummers van haar nieuwe album (slimme promotie).

Hierna bleef het rustig. Ze was jury in de eerste editie van America’s got talent. Tegenwoordig speelt ze de hoofdrol in de serie Zoe Ever After. Naast acteren heeft zij ook verschillende albums uitgebracht.

Haar eerste solo-album die de titel Brandy kreeg was gelijk een groot succes. In Amerika dan, want in Europa had amper iemand van haar gehoord, totdat ze de megahit The Boy is Mine met Monica scoorde (van haar album Never say Never).

Wereldwijd was ze in eens een bekende zangeres. Een paar jaar later scoorde ze nog een hit met de cover Another Day in Paradise samen met haar broertje Ray.

Verder heeft ze in Nederland geen grote hit meer gescoord. Echter in Amerika blijft ze veel fans houden. Ze brengt in totaal 6 albums uit.

Een kindsterretje dat nu nog steeds een best-selling-artist is (vooral in Amerika dan).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *