Bryan Adams, Rod Stewart & Sting – All for love

Bryan Adams, Rod Stewart & Sting - All for love

Anderhalf¬†jaar¬†terug¬†bereikte¬†mijn¬†oma¬†de¬†indrukwekkende¬†leeftijd¬†van 100¬†jaar. De¬†burgemeester kwam langs (“Best een knappe man, jammer dat zijn vrouw er ook bij was ūüėä”) en we¬†hadden¬†uiteraard¬†een¬†groot¬†feest¬†met de¬†familie. En nog steeds is ze er. Inmiddels 101, prima bij de tijd en ze breit nog gewoon pantoffels voor het goede doel. En hoewel het aan de andere kant van¬†Nederland is en gesprekken vanwege haar doofheid behoorlijk stroef verlopen, rijden we er met liefde een paar keer per jaar heen.

Hoe anders was dat in mijn puberjaren toen een tripje naar oma synoniem stond aan verveling. Want de mobiele telefoon was nog iets voor rijke zakenmensen en ik mocht van mijn ouders ook geen walkman luisteren. Mijn oma had daar echter de perfecte oplossing voor: stripboeken. In haar kast stond een flinke collectie met alle grote heldenverhalen ‚Äď in stripvorm ‚Äď zoals Tom Sawyer, Moby Dick en De 3 Musketiers.

En omdat we nogal eens bij mijn oma kwamen, kende ik de verhalen als mijn broekzak. Toen de film in de bioscopen kwam hoefde ik er dus niet meer heen. Maar op de radio werd ik er alsnog mee om de oren geslagen. All for love, de openingstrack van de bijbehorende soundtrack, was namelijk een gigantische hit. Het belandde ook in de Sky Radio-playlist en kwam destijds dus zeker een paar honderd keer per dag voorbij.

Maar vooruit, het was dan ook niet zómaar een liedje. Het was een samenwerking van drie wereldsterren: Bryan Adams, Rod Stewart én Sting. Als je die destijds alledrie op één podium wilde krijgen, had je héle diepe zakken nodig. Diepe zakken, die de producent van de film, Disney, wel had in die tijd.

De soundtrack was daarnaast uiteindelijk zó terugverdiend. All for love werd een nummer één-hit in heel veel landen, waaronder de Verenigde Staten. Miljoenen singles werden er verkocht wereldwijd. In ons land bleek de single ondanks de indrukwekkende line-up echter niet opgewassen tegen ons nationale product. Paul de Leeuw, 2 Brothers on the 4th Floor en later 2 Unlimited hielden het plaatje op de 3de plek. Wel bereikte het tot twee keer toe de Lijst der Lijsten, al was dat beide keren in het allereerste uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *