Aloe Blacc – I need a dollar

Aloe Blacc - I need a dollar

Het was Avicii die voor zijn grote doorbraak zorgde. Aloe Blacc, de man met de prachtige soulstem, verzorgde de vocalen op Wake me up! Een monsterhit, die het in 2013 tot een keurige vierde plaats in de Billboard Hot 100 schopte, maar in de meeste landen wekenlang op één stond. In de Nederlandse Top 40 zelfs 11. Het werd daarmee de succesvolste Alarmschijf ooit.

De eerste keer dat ik Aloe Blacc hoorde, was echter ver vóór dit succes. Ik viel direct voor de heerlijke stem maar vond ook de melodie en het ritme van zijn I need a dollar érg fijn. Lekker luchtig, zomers. En dat terwijl de songtekst nou niet bepaald vrolijk stemde. Maar het liedje was bijzonder aanstekelijk en ik vergat het niet meer.

Toen die waanzinnige hit van Avicii voor het eerst door de speakers klonk en de DJ hem afkondigde met als featured artist Aloe Blacc, was ik dan ook verrast. Mijn mening over zijn debuutplaat werd in 2010 namelijk niet echt gedeeld door mijn landgenoten, want het plaatje had hier niet eens de Tipparade gehaald. Terwijl het bij onze zuiderburen maar liefst twee weken op één had gestaan. Nu kreeg hij met Wake me up! alsnog de credits die hij naar mijn idee verdiende.

Het plaveide ook de weg naar eigen succes. Niet met de akoestische versie van het liedje. Hij oogstte er weliswaar veel lof mee, maar verkooptechnisch deed het niet veel. De opvolger The man leverde hem wél een top 10 notering op. Een succes waar ook Elton John van meeprofiteerde: een deel van het refrein was u wellicht al bekend voorgekomen.

Inmiddels is het 2019 en staat hij opnieuw bovenaan de hitlijsten. En opnieuw samen met Avicii. Aloe Blacc kreeg namelijk de eer om de eerste single van het postume album Tim uit te mogen brengen. Het album zelf verschijnt op 6 juni 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *