Ann Lee – 2 times

Ann Lee - 2 times

Iedereen kende wel iemand die iemand kende die iemand kende die ze verkocht: kopieën van kopieën van de Braun MTV-CD’tjes. Elke maand kwam er eentje uit. Vooruit, de exemplaren die ik kocht waren niet altijd even vakkundig gebrand, en oké, het vodje papier wat doorgaans provisorisch in de hoes was gefrommeld en de voorkant moest voorstellen zag er óók niet altijd even gelikt uit. Maar wat gaf het: voor 5 gulden kon ik wel de nieuwste hits afspelen op mijn eigen stereosetje.

Én meenemen op vakantie. Want toen wij in 1999 voor de tweede keer richting Renesse vertrokken om daar zonder onze ouders te gaan kamperen, gingen er drie van die CD’s mee in de bagage. We draaiden ze grijs. En dus kwam ook 2 times van Ann Lee heel vaak voorbij. Want ondanks het feit dat de radio na ongeveer 2 keer kuren begon te vertonen en het vanaf dat moment elke keer maar afwachten was of je de complete CD kon afluisteren, redde de radio het derde nummer meestal wel.

Het werd een grote zomerhit, met een top 5 notering in ons land en zelfs de hoogste positie in Vlaanderen en Denemarken. Een tweede single viel beduidend minder goed in de smaak. Voices werd alleen in Tsjechië, Denemarken en Spanje nog een flinke hit. In Nederland kwam de single niet verder dan de Tipparade.

En daarmee kwam de eurodance-carrière van Ann Lee tot een einde. En die omvatte méér dan haar twee singles. De Brits-Italiaanse was namelijk al langer bezig in het genre. Als zangeres was ze betrokken bij Whigfield. Boze tongen beweren zelfs dat Ann Lee de nummers voor haar inzong. Maar ze was ook onderdeel van veel andere, wat minder bekende, eurodance-projecten.

Wat ze naast haar singles in íeder geval achterliet was The rhytm of the night van Corona. Zij schreef mee aan de compositie van wat de grootste zomerhit van 1993 zou worden. Een plaat die elk jaar weer terugkomt in de hoogste regionen van de diverse zomerlijstjes en ook een van mijn favoriete zomerhits allertijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *