Az Yet feat. Peter Cetera – Hard to say I’m sorry

Az Yet feat Peter Cetera - Hard to say I'm sorry

Het gebeurde in de jaren ’90 wel vaker dat de wereld van mij en die van mijn vader bijeen kwamen in één liedje. Al kon dat doorgaans echter alléén op mijn waardering rekenen. Het zal in die jaren geweest zijn dat ik het woord ‘heiligschennis’ heb leren kennen. De term kwam met enige regelmaat voorbij als ik mijn vader – al dan niet vrijwillig – kennis maakte met míjn muziek.

Maar soms deed de zanger of zangeres in kwestie zélf gewoon mee. En dan vond ik dat mijn vader niet moest zeuren. Kennelijk stond die artiest dus volledig achter de remake en vooruit, misschien dat de extra inkomsten óók meewogen, maar van heiligschennis kon dan geen sprake meer zijn. Zoals bijvoorbeeld bij de nummer één-hit van Blue. Zij maakten samen met Elton John een boyband-versie van het toch al niet van enig geslijm gespekte Sorry seems to be the hardest wordEen ander liedje in die categorie is Hard to say I’m sorry van Az Yet.

Maar waar je Blue nog wel eens voorbij hoort komen, lijkt deze remake van de aardbodem verdwenen. Hoewel dit in 1997 toch flink scoorde met een top 3-notering. En een ééndagsvlieg waren ze ook niet, want hun carrière begon met Last nighteen nummer voor de soundtrack van The Nutty Professor.

Ze werden halverwege de jaren ’90 ontdekt door de schoonmoeder van Babyface die hen min of meer door de strot duwde van de legendarische producer. Maar hij was wel gecharmeerd van hun geluid. Hij voegde een van de oprichters van Boyz II Men aan de band toe. En dat bleek een gouden greep. Hun debuutsingle bereikte de 9de plaats in hun thuisland en schopte het in ons land tot plek 7.

Voor hun tweede single gingen zij de samenwerking aan met Peter Cetera. Hard to say I’m sorry was hiervan het resultaat. En in mijn favoriete versie zingt de Chicago-zanger zélf ook nog een partijtje mee. Met name het stukje waarbij hij er op het laatst invalt, bezorgt mij nog altijd kippenvel. Het is jammer dat net dát stukje het niet redde tot de officiële videoclip van Az Yet. En kennelijk was dat de zanger ook opgevallen. Want bij de derde single van de R&B-groep, eveneens een bewerking van een Chicago-klassieker, waren zíj opeens de featured artist en hoorde je eigenlijk alleen maar Peter Cetera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *