Boyzone – Father and son

Boyzone - Father and sonBoyzone was het Ierse antwoord op het immense succes van de Britse boyband Take That. Een idee van Louis Walsh, de manager die Johnny Logan al naar succes leidde en later ook een soortgelijke status wist te bereiken met Westlife. Na U2 misschien wel de drie grootste acts die het eiland rijk is geweest.

Een veelbelovend begin dus voor een band die wel nog eerst bij elkaar gezocht moest worden. En dat gebeurde. Met advertenties in diverse kranten kreeg het management uiteindelijk meer dan 300 auditanten voor hun neus. Een aantal viel op: bijvoorbeeld ene Ronan die bereid was zijn Olympische droom als atleet op te geven voor een carrière als zanger. Een gedurfde keuze, want het winnen van de 200 meter tijdens de Ierse nationale jeugdkampioenschappen klonk als een betere garantie op succes dan het tot dan toe latent aanwezige muzikale talent. Hij auditeerde onder andere met Father and son.

De start was moeizaam: Walsh moest aardig leuren met zijn mannen voordat hij een platencontract wist binnen te slepen. Tot die tijd waren ze te vinden in pubs en clubs. De doorbraak in eigen land kwam met Working my way back to you, een cover van de Four Seasons. Maar met Love me for a reason, eveneens een cover, bereikten ze ook buurland Groot Brittannië. En dat betekende hun internationale doorbraak.

In vijf jaar tijd zouden ze daar uitgroeien tot de op één-na-succesvolste boyband, uiteraard ná… Take That. In Nederland volgden de successen elkaar ook op. Met onder andere dat ene nummer waarmee het avontuur van Ronan Keating bij Boyzone ooit begon. En waar zijn carrière in ons land uiteindelijk ook mee zou eindigen. Father and son.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *