Flair – Oh middernacht

Flair - Oh middernacht

Zou ik het mijn vader zeggen? Of zou hij dan héél erg teleurgesteld zijn in zijn zoon? Het was een vrijdagavond in januari. Samen zaten we in de schouwburg bij de voorstelling van de Fortunate Sons, een tribute-band van de in de jaren ’70 zo succesvolle formatie Creedence Clearwater Revival. Door de zaal schalde Midnight special. En dat nummer kende ik, maar alleen níet van CCR.

Het liedje bracht mij terug naar het midden van de jaren ’90. Flair, tot dan toe vooral bekend als coverband, brengt een housenummer uit: Oh middernacht. Het wordt een grote hit in de Nederlandse kroegen en is ‘s zomers veelvuldig te horen in de Torremolinossen en Salou’s van deze wereld. De warme vakantieherinneringen zorgen ervoor dat de single uiteindelijk een 26ste plek behaalt in de Nederlandse Top 40.

Tijdens de wekelijkse radio-uitzending van de hitlijst pik ook ik het nummer op. Het heeft alle kenmerken van de eurodance-platen uit die tijd, en hoewel het Nederlandstalig is, zingt het zó lekker mee met dat héérlijke accent dat ik het toch besluit op te nemen. En vanaf dat moment staat de tekst dan ook in mijn geheugen gebeiteld.

Maar bij die ene hit bleef het voor Flair. Na het succes van de single kwam er nog wel een tweede single uit. Andermaal een bewerking van een reeds bestaand nummer. Ditmaal was het Skandal im Sperrbezirk. Door de Noord Hollanders vertaald naar Kijk uit (voor Bertus). Het plaatje zou de annalen van de Top 40 echter niet meer halen.

“Hee Pap, wat grappig. Ik kén dit nummer. Alleen niet van Creedence Clearwater Revival.” “Haha nee… van Drukwerk zeker.” “Eh… Drukwerk?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *