Lit – My own worst enemy

Lit - My own worst enemyBowlen was weer sexy! Je kreeg er gewoon zin in als je deze geweldige clip zag. Vier jonge mannen die als halve goden de bowlinghal binnenstapten, aanbeden en gevreesd tegelijkertijd, en die vervolgens de ene na de andere strike uit hun mouw schudden. Met als kers op de taart een showtje waarin zij hun tot in de puntjes verfijnde techniek verder etaleerden door de ene na de andere acrobatische bowlingbaltruc uit te halen.

Je zou verwachten dat heel Nederland na het zien van de clip naar de lokale bowlinghal zou sprinten om… nee, je hebt gelijk. Ik ook niet. Bowlen was ook na My own worst enemy van Lit nog steeds gewoon bowlen. Een run op bowlingcentra bleef dan ook uit. Hoewel ik niet kan uitsluiten dat dat kwam omdat het simpelweg niet zo’n grote hit werd. Met plek 25 als hoogste notering en een verblijf van 4 weken, had het commercieel gezien namelijk weinig eeuwigheidswaarde.

Mijn interesse in bowlen zou jaren later overigens alsnog een flinke boost krijgen. Toen ik een schoonfamilie kreeg die daar nogal fanatiek in bleek. En zeker in de eerste jaren had ik dan ook regelmatig een bowlingbal in de hand. Want er moest natuurlijk wel gekeken worden of ik in de familie paste.

Het spel verliep bij mij altijd volgens een vast patroon. In de eerste ronde gooide ik nog wel strikes of spares. De bewondering die ik hier mee oogstte zorgde er vervolgens voor dat ik ging geloven dat ik het ook écht kon. Waarna de scores rap terugliepen en ik vervolgens vaak maar met moeite mijn plaatsje op het erepodium kon behouden. Om van de tweede ronde maar niet te spreken. Maar zoals te doen gebruikelijk in de gemiddelde bowlinghal: die speelde je toch nooit uit.

Voor Lit kwam er überhaupt geen tweede ronde. Althans, niet hier in ons koude kikkerlandje. In de Verenigde Staten had de band nog een paar succesjes, maar met name in de alternatieve hitlijsten. Aan de clips lag het wederom in ieder geval niet. In Ziplock kwamen hun collega’s van Blink 182 even buurten tijdens een private poolparty en in Miserable werd zelfs een reuze Pamela Anderson opgetrommeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *