Britney Spears – Oops! I did it again

Britney Spears - Oops! I did it again

Het was een fantastische bijbaan. Ik was student, had net mijn rijbewijs en mocht een beetje rondcrossen in een vuurrode Golf van de zaak. Lekker kunstgebitten en andere tandprotheses bezorgen bij tandartsen in de regio. En dan kreeg ik er nog goed voor betaald óók.

En wat nóg beter was: ID&T-radio had net een landelijke FM-frequentie gekregen. Dus naast mijn fantastische bijbaan kon ik óók nog eens mijn favoriete muziek luisteren. Non stop dance! Anderhalf jaar stapte ik weer met veel plezier in de auto terwijl ik door de regio stuiterde. Na een jaar begonnen er echter opeens DJ’s door de muziek heen te lullen. Irritant, maar daar was nog wel overheen te komen. Tot die ene dag, dat ik opeens Britney Spears op de radio hoorde. 

En niet ééns in een dance-jasje. Mijn Utopia stortte in. Wat was dít? Direct daarop volgde er nog een Top 40-hit. En nóg één! Maarreh… dit mocht toch niet? ID&T had de frequenties gekregen onder de voorwaarde dat zij zich puur en alleen zouden toeleggen op dance. Er waren allerlei restricties aan verbonden, zo mochten zij maar heel beperkt Top 40-materiaal de ether in slingeren.

De zender bleek echter een maas te hebben gevonden: zogenaamde ‘edits’ die nauwelijks van de echte hits waren te onderscheiden maar dus juridisch gezien niet dé hit zelf waren. En hits hadden ze nodig… Hun marktaandeel was veel te klein om te kunnen blijven voortbestaan. Sterker nog: de zender bleek de molensteen om de nek van de dance-organisatie: al het geld dat zij verdienden met hun evenementen kon regelrecht worden doorgesluisd naar de bodemloze put die radio heette.

Leed waar ik op dat moment niets vanaf wist. Ik was gewoon woest. In staat om een hele boze e-mail te sturen naar ID&T om ze eens even goed de waarheid te zeggen. En ik was niet de enige. Ook op het roemruchte forum Partyflock regende het protesten. Het zou echter allemaal niet helpen. Juridisch bevonden ze zich op glad ijs maar ze kwamen er uiteindelijk mee weg. Inmiddels luister ik het ook gewoon weer als ik van werk op de weg terug naar huis ben. Britney Spears heb ik daar echter niet meer gehoord, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat haar laatste hit dateert van 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *