Charly Lownoise & Mental Theo – Your smile

Charly Lownoise & Mental Theo - Your smile

Elke keer als ik een CD-maxisingle had gekocht, moest ik steeds weer tot mijn teleurstelling constateren dat eigenlijk alleen het originele nummer de moeite van het luisteren waard was. De overige liedjes waren – in mijn geval – vaak remixen die een slap aftreksel vormden van wat ik zo leuk vond. Die hoorde ik dus hoogstens nog een keer als ik de CD niet op tijd afzette.

Na een paar van deze teleurstellingen besloot ik dan ook géén maxisingles meer te kopen. Ik hield het bij de ‘gewone’ single. In een kartonnen hoesje, met maar twee tracks. Niet héél handig in mijn CD-toren maar het scheelde mij elke keer wel weer 5 gulden. En dat was tóch weer een halve week kranten lopen.

Bij Your smile van Charly Lownoise & Mental Theo hád ik echter geen keuze. Je kon alleen de maxisingle kopen. En omdat ik hem toch wel graag wilde hebben, deed ik dat dan maar. Plichtsgetrouw, maar met lichte tegenzin, begon ik vervolgens aan track 2. Maar in tegenstelling tot alle andere keren werd ik dit keer níet teleurgesteld. Zowel remix 2, 3 als 4 bleken eigenlijk best toffe nummers. En hoewel ik uiteindelijk het origineel wel het meeste heb beluisterd, hoefde ik me nooit te haasten om de CD-speler uit te zetten.

Mede daardoor groeide Your smile voor mij uit tot mijn favoriete liedje uit de nineties. En nee, het komt waarschijnlijk niet als eerste naar voren als je iemand vraagt om een nummer Charly Lownoise & Mental Theo te noemen. Maar dat is wat mij betreft ook precies de charme van dit plaatje. Het is niet platgedraaid in Foute Uren of tijdens Verrückte Halbe Stunden, en ook niet het eerste plaatje dat die DJ op die bruiloft zal opzetten als je hem vraagt of hij wat happy hardcore wil draaien.

En dat terwijl het toch een van de grootste hits was van het duo. In 1996 behaalde het een top 3-notering en was het met 11 weken in de Nederlandse Top 40 voor hen een van de langst genoteerde platen. Na Wonderfull days uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *