C’est Tout & De Kroeg – Het grote puntje puntje lied

C'est Tout & De Kroeg - Het grote puntje puntje lied

Je kunt het je nu haast niet meer voorstellen: een dweilorkest in de top 40. En nog hoog ook. Maar C’est Tout & De Kroeg uit Knotsenburg (Nijmegen) lukte het. En niet één keer. Maar liefst vier keer wisten ze de charts te bereiken! Hun doorbraak beleefden ze in 1993 met Het grote puntje puntje lied. En dat hadden ze voornamelijk te danken aan zuivelproducent Campina.

Het zal je maar overkomen… Staat er ineens een rare kwast in je moeders linnenkast, of Dracula zit je oma achterna. Of je bent duizend mijlen onder zee en dan zit daar een man op de WC… Het gebeurde allemaal in de commercials van Yogho! Yogho! begin jaren ’90. Campina liet er een heus Yogho! Yogho! lied voor schrijven. En met succes: Nederland was helemaal in de ban van deze reclamespotjes. Linklink en link.

Het aanstekelijke deuntje inspireerde C’est Tout & De Kroeg tot het schrijven van ‘Het Grote Puntje Puntje Lied’. Het nummer werd in 1993 rond carnaval uitgebracht en bereikte de 12de plaats.

Later zouden ze nog drie keer succesvol zijn. In 1994 scoorden ze een wat bescheidener carnavalshit met Tutti di nono, hun versie van ‘No Limit’ van 2 Unlimited. Ter ere van het WK van datzelfde jaar schreven ze Olé in de USA (geen clip beschikbaar), naar Go west van de Pet Shop Boys. Hun grootste hit was echter ‘De Tandenborstel Jive die in de herfst van 1995 zelfs de 5de plaats wist te behalen. Dit dankzij het TV-programma Uhhh… Vergeet je tandenborstel niet. Een show van Rolf Wouters waarbij het publiek kans maakte om diezelfde avond nog op reis te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *