Scooter – Move your ass!

Scooter - Move your ass

Hij kan er zo bij, in dat illustere rijtje met ‘I have a dream’ van Martin Luther King en ‘Ich bin ein Berliner’ van John F. Kennedy:‘It’s nice to be important, but it’s more important to be nice’. Van H.P. Baxxter, de witharige zanger van de Duitse rave-act Scooter, in de hit Move your ass.

Schreeuwde hij in 1994 in hun eerste plaat Hyper hyper de 3.32 minuten nog vooral vol met de groetjes aan iedereen in DJ-land, met Move your ass bracht de band een melodieuzer nummer uit dat door heel Europa in de harten werd gesloten. Gedragen door die ene fenomenale oneliner bereikte de plaat in Nederland zelfs de 4de plaats in de Top 40.

De band groeide uiteindelijk uit tot een van de meest toonaangevende bands in happy hardcore-land. En waar andere happy hardcore-acts tegenwoordig alleen nog op 90’s party’s acte de présence geven, brengt Scooter nog steeds platen uit in hun eigen, kenmerkende stijl. Al scoren ze daar vooral nog hits mee in het thuisland. Hun laatste hit in Nederland dateert inmiddels al uit 2005. En die ken ík niet eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *