DJ Paul Elstak – Luv u more

DJ Paul Elstak - Luv u more

Ze is een van de bekendste stemmen van de Nederlandse eurodance en happy hardcore. Als je haar ziet denk je echter waarschijnlijk eerder aan Ik hou van Holland. Ingrid Simons, schoondochter van accordeon-virtuoos Johnny Meijer, zong in de jaren ’90 een flink aantal dancehits in. No time 2 waste bijvoorbeeld, van T-Spoon.

Maar zoals dat wel vaker ging in die tijd: de zangeres die je hoorde, was doorgaans niet de zangeres die je zag. Alles voor het plaatje. En dat gold ook voor de twee grootste hits van DJ Paul Elstak. De 10 jaar jongere Shaydie nam in Luv u more en Rainbow in the sky de honneurs waar en dat deed zij ook tijdens de optredens en in de clips. Die moest echter alsnog flink aan de bak. Ze werd onder andere ontvoerd door aliens en vocht met zombies op een kerkhof.

Dat Shaydie echt wel kon zingen, liet zij uiteindelijk horen in The promised land. Niet voor niets werd zij in 2006 gevraagd voor de Diva’s of Dance. Ze stond daarbij op het podium naast eurodance-kanonnen Anita Doth, Des’ray en Linda van T-Spoon. Het was dan ook niet zo gek dat het ons niet opviel.

Pas toen het boek De Gabberstory van DJ Paul en DJ Rob verscheen in 2000 werd duidelijk dat niet zij, maar Ingrid Simons de twee grootste hits van de DJ had ingezongen. Die zat er overigens zelf niet erg mee: ze had het druk genoeg in die tijd. Haar droom om te kunnen leven van de muziek was werkelijkheid geworden.

En áls ze dat leven áchter de schijnwerpers al vervelend had gevonden, dan maakte het immense succes van haar dochter Eva dat ruimschoots goed. Via de meidengroep Raffish brak zij door bij het Nederlandse publiek. Toen een grote, internationale platenfirma haar in 2009 ontdekte, volgde succes op succes. Haar grootste hit was haar samenwerking met Will.I.Am. This is love wist zelfs in meerdere landen de nummer één-positie te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *