Tom Jones vs. Funkstar DeLuxe – She’s a lady

Tom Jones vs Funkstar DeLuxe - Shes a lady

Na een kleine 20 jaar ben ik er eindelijk uit! Het antwoord op een vraag die mij al jaren dwarszat, was met een klein beetje speurwerk op het internet van nu zó gevonden. Het zal begin zeroes geweest zijn dat ik hem hoorde, de remix van She’s a lady van Tom Jones. Eén keer, op de radio. Daarna nooit meer. Maar… ik had hem genoteerd.

Toen ik hem op CD wilde branden, was het nummer echter nergens terug te vinden. Kazaa Lite kende het niet en het internet kwam alleen maar met de remixen die ik niet bedoelde. En dus brandde ik van ellende maar een van de andere remixen in de hoop dat die mij ooit zou herinneren aan degene die ik wél wilde. Want dát ik hem ooit zou terugvinden, daar was ik van overtuigd. Mijn speurtocht ging verder.

Lange tijd dacht ik dat de single een onderdeel was van het album Reload uit 1999. Het album dat ervoor zorgde dat ook 90’s kids als ik kennis maakten met Sir Tom Jones. Met als meest in het oog springende single Sex bomb. De samenwerking met de Duitse DJ Mousse-T schopte het in ons land tot plek 10 maar in veel andere landen gooide het veel hogere ogen. Met hier en daar zelfs een nummer één-notering.

Op het album stonden méér duetten met artiesten van die tijd. Onder andere Robbie Williams, de Cardigans en de Stereophonics gaven acte de présence. Het zou uiteindelijk het best verkochte album ooit worden van Tom Jones. Maar ‘mijn’ remix van She’s a lady stond daar dus niet op. Terwijl deze er eigenlijk prima tussen had gepast.

Maar de versie die ik zocht bleek pas in 2004 het licht te hebben gezien en alleen op single te zijn uitgebracht. Het samenwerken was Tom Jones kennelijk goed bevallen en hij wilde dat succesvolle album een vervolg te geven. En in navolging van Sex bomb zocht hij dat vooral in de dance-hoek.

Het was eigenlijk niet meer dan logisch dat hij daarbij uiteindelijk uitkwam bij Funkstar Deluxe. In 1999 brak deze Deense DJ door met Sun is shining. Het liedje, dat Bob Marley in zijn volledige loopbaan slechts twee keer live ten gehore had gebracht, werd door de remix in één keer een van de meest aangevraagde nummers uit het oeuvre van de reggae-grootheid. Sindsdien had Funkstar Deluxe platen geremixt van onder andere Barry White, Laid Back en Grace Jones. En op dat rijtje sloot naadloos aan: de Funkstar Deluxe-remix van She’s a lady.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *