DJ Visage – Formula

DJ Visage - Formula

Nee, ik voelde me geen Schumacher daar op die kartbaan in Zierikzee. Ik hád helemaal niets met de Formule 1. Ik vond het geen sport. Je hoefde alleen een beetje sturen om te zorgen dat je niet crashte en degene met de beste auto won. De latere hegemonie van Michael Schumacher zou ook niet bepaald meehelpen om mij van dat idee af te brengen.

En dan was er óók nog DJ Visage die met een of ander halfbakken house-nummer met racegeluiden in 1998 de hitparades probeerde te bestormen. En het ergste was: het lukte hem gewoon. Hij bereikte in ons land zelfs de 3de plaats in de Nederlandse Top 40. En dat met een goedkoop in elkaar geflanste ode aan een sport die ik geen sport vond. Een rechtstreekse belediging dus voor de house én voor sport in het algemeen.

“Ga maar eens in de kart zitten, dan piep je wel anders. Je moet echt wat kunnen hoor!” zeiden mijn vrienden. Maar ik merkte er niets van. Al kon dat ook liggen aan het feit dat ik over de baan sukkelde alsof ik met een autospeurtocht meedeed, terwijl mijn vrienden mij links en rechts op volle snelheid inhaalden.

Toch moet ook ik bekennen dat ik het heel tof vindt dat, nu er eindelijk een landgenoot op het circuit rondraast die óók nog serieus potten kan breken, het hele circus hier in Nederland neerstrijkt. Al blijft het voor de festivalganger in mij toch ook vreselijk om te zien hoe daar wel drommen mensen welkom zijn, terwijl ik in ons land de hele zomer geen festivalweide heb kunnen bezoeken.

Ik wens alle liefhebbers desondanks veel plezier en ben ook blij dat wij (en ja, dat was natuurlijk al vorig jaar) ter ere van de terugkeer op Zandvoort wél een fatsoenlijk nummer hebben kunnen afleveren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *