The stage is yours – Drive Like Maria

Mijn eerste kennismaking met de Belgisch / Nederlandse band Drive Like Maria is het nummer So. Deze hoorde ik voor het eerst toen Eric Corton nog 3 voor 12 presenteerde op een maandagavond, terwijl ik terugreed van mijn opleiding in Nieuwegein.

De weken erna hoorde ik ook steeds het nummer voorbij komen. De ontzettende bak met energie die er in het nummer zit had ik ├ęcht nodig na een avond in de schoolbanken op mijn 30ste. Uiteraard ben ik daarna de albums gaan luisteren en ik was verkocht. Ik heb ze werkelijk grijs gedraaid en de band heb ik een aantal keren live mogen zien. 
Jaren laten stopten ze er plotseling mee. Iets dat ik erg jammer vond. Maar ze hebben de draad weer opgepakt en dit jaar een nieuw album uitgebracht. Een luistertip voor iedereen die van lekkere gitaren houdt.
Ook de ballad Bury my heart in the desert is erg fijn. Al moet je deze hard luisteren om alles te horen. Kortom. Luister meer en (her)ontdek deze fantastische band.
(c) Remko Bonnink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *