Gym Class Heroes feat. Adam Levine – Stereo hearts

Gym Class Heroes feat, Adam Levine - Stereo hearts

Het was een soort Groundhog Day. Want het gebeurde in 2011 opeens meerdere keren achter elkaar. Exact onder die ene brug over de A1, speelde dit nummer door mijn autoradio. Een aparte gewaarwording die ervoor zorgde dat ik zelfs nu nog, op die zeldzame keer dat ik nog onderweg ben naar Amsterdam, op dat ene stuk asfalt verwacht dat de Gym Class Heroes en Adam Levine wéér door mijn speakers klinken.

Maar inmiddels is Stereo hearts niet meer dan een voetnoot in de archieven van de Top 40. Een liedje dat volledig in de vergetelheid is geraakt en je dus ook nooit meer op de radio voorbij hoort komen. Terwijl het toch best een flinke hit was. Het nummer hield het maar liefst 17 weken vol in de Nederlandse charts en ze kwamen uiteindelijk tot plek 8. En er was méér: het was óók de eerste keer dat Adam Levine zónder Maroon 5 de hitparades haalde.

Voor de Gym Class Heroes was het daarnaast eveneens een belangrijke plaat. Het vrolijke Cupid’s chokehold, een cover van Breakfast in America van Supertramp, leverde de band een grote hit op, en zanger Travis McCoy… Katy Perry. Maar na het uitblijven van verder succes schreven de kenners hen al snel af. Met Stereo hearts bewezen zij echter méér te zijn dan een one hit wonder. Namelijk… een two hit wonder. Want ze zouden het daarná nog wel proberen, maar haalden in ons land niet meer de charts.

Een van de belangrijkste oorzaken daarvan was wellicht de succesvolle solocarrière van frontman Travis McCoy. Want na hun eerste hitsucces namen ze een break en dook de zanger onder andere de studio in met Bruno Mars. Als Travie McCoy feat. Bruno Mars scoorden zij vervolgens een nummer één-hit met Billionaire. En daar bleef het niet bij. Want ook Taio Cruz werd aan de zegekar gebonden met ook al zo’n heerlijke, vergeten plaatje, en ten slotte toenmalig upcoming talent Olly Murs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *