Jade – Don’t walk away

Jade - Don't walk away

Hi! We’re not in right now. But if you leave your name and number, we’ll get back to you… to yoouu… to yooouuu!” Een berichtje op het antwoordapparaat van Jade, of wel Joi Marshall, Di Reed en Tonya Kelly. Nou ja, eigenlijk waren zij niet de oorspronkelijke Jade.

De producer had een demootje gemaakt met de drie dames met het doel deze later te laten inzingen door een veelbelovende R&B groep met de naam JAD, bestaande uit Joi Marshall, Angela Slates en Debra Mitchell. I wanna love you zou hun debuutsingle worden en hij had direct beet: een filmmaker wilde de plaat wel gebruiken voor een soundtrack. Er was echter één probleem: hij wilde wél de originele stemmen erin.

En wat doe je dan als producer? Dan ga je natuurlijk voor je mensen stáán en maakt duidelijk dat de plaat niet zonder hen wordt opgenomen. Want je hebt hen die o zo gewenste doorbraak beloofd. Toch? Deze producer hield er alleen íets andere normen op na. Hij wendde zich tot de platenmaatschappij van JAD en smeekte hen twee van de drie zangeressen te ontslaan. Op die manier konden ze vervangen worden door de andere twee zangeressen van de demo en was de filmmaker tevreden.

En zo geschiedde. Slates en Mitchell werden bedankt voor bewezen diensten en moesten met lede ogen toezien hoe hun vervangers samen met Marshall als Jade een flinke hit scoorden in hun thuisland. Maar daar bleef het niet bij. Want kort daarna beleefde de R&B groep zelfs hun internationale doorbraak. Don’t walk away werd een top 10-hit in diverse Europese landen, waaronder Nederland. Wereldwijd werden er zo’n 1,5 miljoen exemplaren van verkocht. Hoewel het succes buiten de landsgrenzen daarna ophield, zullen Slates en Mitchell zich ongetwijfeld nog regelmatig hebben afgevraagd “Wat als?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *