Skibby feat. King Lover – Feel my riddim

Skibby feat. King Lover - Feel my riddim

De jaren ’90 waren onmiskenbaar de jaren van de eurodance. En een van de vaandeldragers van het genre was onmiskenbaar 2 Brothers on the 4th Floor. De broertjes Bobby en Martin Boer, de producers achter de succesvolle dance-act, waren echter actief op meerdere vlakken en scoorden in die tijd zelfs een reggae-hit.

Een van de eerste zijprojecten was Definition of Joy. Heel ánders was dat niet. Mannelijke raps, vrouwelijke vocalen maar wel een vrij specifieke sound. Maar het kwam mij toch wat te goedkoop voor. Te makkelijk, te standaard, te commercieel. En daar prikte ook de rest van radioluisterend Nederland doorheen. Hun grootste hit was Stay with me 4 ever. Het haalde weliswaar de Top 40, maar meer dan een 37ste plaats zat er niet in.

Het reggae-project wierp wat dat betreft wel iets méér vruchten af. De voortekenen om die eeuwige zomerhit te scoren waren ook goed. Vlak vóórdat het grootste deel van Nederland er met de sleurhut op uit trok, kwam Feel my riddim van Skibby feat. King Lover nét de hitparades binnen. Een héérlijk zomers plaatje met een catchy hook en de exotische vocalen en tropische muziekinstrumenten die het helemaal afmaakten. Maar helaas… na drie weken bleef het plaatje steken op plek 17. En die eeuwige zomerhit? Die bleef uit. Er zullen er maar weinig zijn die zich het plaatje nog kunnen herinneren.

De zijprojecten van de 2 Brothers on the 4th Floor kwamen daarmee niet eens in de búúrt van het immense succes van de eurodance- en latere happy hardcore-act. Maar de oplettende luisteraar heeft waarschijnlijk wél een overeenkomst ontdekt tussen de twee zijprojecten.

King Lover, een Nederlandse rapper van Surinaams-Jamaicaanse afkomst, rapt op zowel het plaatje van Definition of Joy als dat van Skibby een flink woordje mee. En hoewel de naam waarschijnlijk niet direct een belletje doet rinkelen, heb je hem waarschijnlijk vaker gehoord dan je denkt. Want hij keerde na zijn reggae-avontuur weer terug naar de eurodance waar hij met een andere Nederlandse formatie wél die eeuwige zomerhit scoorde:

Real and crucial people!
Original king lover, talkin’ upon the microphone
Yes, me come like Al Capone
And me sing:

I wanna have…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *