James Blake – Limit to your love

James Blake - Limit to your love

Het is hét nummer om je subwoofer mee te testen. Speel het af op het hardste volume, en als je woofer het overleeft, heb je een goed exemplaar te pakken. Voor audiofielen dus het ultieme liedje om te laten horen waar hun geluidssyteem toe in staat is. Een eigenschap die alles te maken heeft met het gebruik van sub-bass. Geluid op een zodanig lage frequentie dat je dat eerder vóelt dan hoort.

De Britse zanger James Blake ontdekte het bijzondere geluid toen hij bezig was met Limit to your love. Hij raakte erdoor geobsedeerd en begon de grenzen te verkennen van wat mogelijk was. En zo maakte hij opeens zijn ‘signature’-song. Want tot die tijd was hij vooral in de downtempo dubstep actief.

En ook daar was hij al best succesvol mee: hij ontving lovende kritieken scoorde hoog in de alternatieve lijstjes. Maar het balletje begon echt te rollen toen hij zijn handen legde op een nummer van de Canadese zangeres Feist. In Engeland werd James Blake vervolgens door diverse kenners getipt als talent voor de toekomst. In ons land maakten wij voor het eerst kennis met hem op Eurosonic Noorderslag.

De belofte zou uiteindelijk niet worden ingelost. Na zijn debuutsingle verschenen nog wat albums die in zijn eigen land nog sporadisch de hitparade haalden. Hier wist geen van zijn vervolgsingles de archieven van de Top 40 te bereiken. Maar hij is nog steeds actief in de muziekbusiness en heeft inmiddels aardig wat samenwerkingen op zijn naam. Dus wie weet popt hij nog een keertje op en kunnen we op een ándere manier die subwoofer testen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *