Jessica Simpson – I wanna love you forever

Jessica Simpson - I wanna love you forever

Wij puberjongens werden maar verwend eind jaren ’90. Britney Spears in haar schooluniform en niet veel later die prachtige Christina Aguilera. En toen was daar óók nog Jessica Simpson. Maar waar de carrières van haar twee collega’s na hun eerste single explodeerden en ze uitgroeiden tot internationale supersterren, bleef het wereldwijde succes van Jessica Simpson grotendeels uit.

En die schaduwpositie diende zich eigenlijk al aan in haar tienerjaren. Britney Spears en Christina Aguilera zetten hun eerste stappen op muziekgebied in The Mickey Mouse Club. Jessica Simpson kwam echter niet door de audities voor het televisieprogramma heen. Toch werd haar talent ontdekt toen de baas van Sony een demo van haar in handen kreeg. Hij contracteerde haar direct voor meerdere albums en bracht al snel haar eerste single uit.

In de Verenigde Staten scoorde ze er een grote hit mee. Het behaalde de derde plaats in de Billboard Hot 100. Ook de tweede single en haar album gingen als warme broodjes over de Amerikaanse toonbanken.

Maar in ons land werd alleen de eerste plaat een redelijke hit. En dat stak de platenbaas, die ook het wereldwijde succes van die andere twee zag. Beiden hadden inmiddels het schattige imago van zich afgeschud en dat moest dan óók maar gebeuren met zijn protegé. Met een borstvergroting, sexy videoclips en uitdagende fotoshoots probeerde hij haar nieuwe album een flinke boost te geven. Het mocht niet baten. Zowel het album als de bijbehorende singles flopten.

Enkele jaren later kreeg ze echter alsnog de spotlights op zich gericht. Niet als zangeres, maar als reality-ster. Haar huwelijk met 98 Degrees-zanger Nick Lachey werd het onderwerp van Newlyweds, waarin televisiezender MTV hun handel en wandel na de bruiloft volgde. Het bleek een ware hit en dat deed haar besluiten om de switch te maken naar acteren. Een keuze die haar ironisch genoeg óók weer een hitje in ons land opleverde met een cover van These boots are made for walkin’. Maar dat was ook het laatste dat wij van haar hoorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *