Big Mountain – Baby I love your way

Big Mountain - Baby I love your way

Wat is er fijner dan in deze kille, donkere dagen even terug te keren naar een van de warmste maanden ooit? Juli 1994 hield met een gemiddelde temperatuur van 21,4 graden lang deze trofee in handen totdat het door diezelfde maand in 2006 van de troon werd gestoten. We waren in die maand dan ook nagenoeg elke dag in het plaatselijke buitenbad te vinden.

En ik zette zowaar mijn eerste, onzekere schreden op liefdesgebied. Want er waren in de afgelopen jaren genoeg meisjes die ík leuk had gevonden, maar nu was er voor het eerst een meisje dat ook míj leuk vond. En met een beetje hulp van vrienden – stel dat je een blauwtje loopt – kregen we verkering. Maar omdat ik veel te bang was om iets verkeerds te doen of te zeggen, werden het lange, ongemakkelijke sessies waarin we eigenlijk alleen elkaars handje vasthielden en elkaar hoogstens af en toe schuchter aankeken. Toen het uit ging was ik dan ook meer opgelucht dan verslagen. En ondertussen besteeg Big Mountain de hitlijsten met hun versie van Baby I love your way.

In het jaar daarvóór had de band maar liefst vier van de zes leden zien vertrekken na een lokaal succesje met hun Touch my light. Gelukkig vonden de overgebleven twee leden snel vervanging en breidden zelfs uit naar zeven man. En prompt volgde succes in de hitlijsten. Baby I love your way werd een dikke top 10-hit in hun eigen land en een nummer één-hit in Zweden. Bij ons scoorden ze ook flink: de single reikte tot plek 4 in de Nederlandse Top 40.

En daarmee overtroffen ze ruimschoots de prestaties van het origineel van Peter Frampton. Verder dan de Tipparade kwam dat namelijk niet. En dat terwijl de zanger een paar weken daarvóór nog de hoogste positie bekleedde met Show me the way. Eén ding hadden beide artiesten wél gemeen. Na Baby I love your way was het voor zowel Peter Frampton als Big Mountain afgelopen in Nederland. Ze keerden niet meer terug in de hitparades. Wel wist het origineel nog de Top 2000 te halen in het eerste jaar om daarna definitief uit het collectieve geheugen te verdwijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *