Jimmy Nail – Ain’t no doubt

 

Tijdens zijn werk in een glasfabriek stapte James Michael Aloysius Bradford in een spijker van maar liefst 15 centimeter. Het ding ging dwars door zijn voet. Een ongeluk dat hem bij zijn collega’s de bijnaam ‘Nail’ opleverde. Toen hij enkele jaren later auditie ging doen voor een TV-programma besloot hij die naam te  adopteren en vanaf dat moment noemde hij zich Jimmy Nail.

Hij maakte carrière in de televisiewereld, waar hij al snel een gevierd acteur en later schrijver werd. Maar zijn hart lag toch vooral bij de muziek. Hij had in 1986 al een album uitgebracht waarvan de Rose Royce-cover Love don’t live here anymore een bescheiden hitje was geweest. Maar toen hij begin jaren ’90 wederom de studio indook voor een nieuw album en daarvoor zowel Gary Moore, David Gilmour (Pink Floyd) als George Harrison (The Beatles) wist te strikken, kon een echte, grote hit niet uitblijven. 

Met Ain’t no doubt als eerste single van het album had hij direct beet. Hij had de tijdgeest haarfijn aangevoeld. Het waren de hoogtijdagen van de new jack swing, ofwel de swingbeat en daar sloot deze plaat perfect bij aan. 

Het liedje bereikte de hoogste positie in de charts van zijn thuisland Groot Brittannië en ook in Nederland werd het een flinke hit. Het haalde hier de top 10 en in België zelfs de top 5. En hoewel hij daarna aan de andere kant van de Noordzee nog wel succes had met zijn muziek, werd het in de Lage Landen stil rondom de zanger/acteur. Geen van zijn platen wist hier de hitlijsten nog te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *