Just Jack – Starz in their eyes

Just Jack - Starz in their eyes

Na drie en een halve maand door Midden Amerika en nog geen echte verplichtingen in eigen land wilde ik eigenlijk maar één ding: snel wéér een reis maken. ‘t Liefst zo exotisch mogelijk. Want natuurlijk, het was fijn om weer in mijn dorp te zijn, maar toch begon het snel weer te kriebelen. Grootste probleem was echter… geld. Dus was ik aangewezen op het enige dat ik op dat moment kon bekostigen: reisprogramma’s op TV.

Maar daar werd tijdens Yorin Travel wel alvast een zaadje geplant. Daphne Bunskoek nam ons mee naar Jordanië, waar eens per jaar in de woestijn, ver weg van de bewoonde wereld, een dance-festival plaatsvond: Distant Heat. Schitterende plek, goede muziek… dáár moest ik heen.

Anderhalf jaar later zat ik met drie vrienden in het vliegtuig, backpack volgepakt in het ruim. Bestemming Amman, Jordanië. En het werd een trip om nooit te vergeten. Cultuur snuiven in de hoofdstad, een dagje Syrië, dineren bij onze chauffeur thuis, drijven op de Dode Zee, duiken in de Rode Zee, hiken door het indrukwekkende Petra en als ultiem hoogtepunt natuurlijk het festival, nota bene op mijn verjaardag. En wat wás het mooi om op zo’n bijzondere locatie de hele nacht te kunnen dansen met vrienden en samen de zon te zien opkomen boven de woestijn.

Het grappige is dat dit allemaal weer naar boven kwam toen ik op de radio Starz in their eyes hoorde, van Just Jack. De herkenningstune van juist dat ándere reisprogramma: 3 op Reis. Maar een programma dat ik net zo goed verslond in die dagen. Dat doet echter niets af aan die ontzettend mooie herinneringen die ik eraan overhield.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.