Leaf – Wonder woman

Leaf - Wonder Woman

Twee weken geleden kwam hij de Nederlandse Top 40 binnen met To tomorrow. Een heerlijk, dromerig zomerliedje dat een nieuwe stap in zijn carrière markeert: namelijk die van solo-artiest. Tot dat moment genoot Goldkimono, alias van de in Los Angeles woonachtige Nederlander Martijn Konijnenburg, namelijk vooral bekendheid als schrijver van liedjes.

Voor zijn commercieel meest succesvolle track vond hij inspiratie in een billboard dat hij zag in Venice, Californië. Het was een advertentie van wielenfabriek Firestone. En dát werd de titel van het nummer waarmee de Noorse DJ Kygo uiteindelijk internationaal doorbrak. Ook in Nederland, waar het plaatje het tot de 3de plek in de Top 40 schopte.

Maar die Top 40 was hem niet vreemd. Hij stond al eerder in de charts. In 2005 richtten een aantal studenten van de Rockacademie in Tilburg de band Leaf op. Ze deden mee aan de popronde 2006 maar kregen pas echt bekendheid toen zij in 2007 de Telegraaf Talentenjacht wonnen.

Er volgde een album in eigen beheer, dat al snel opnieuw werd uitgegeven toen een platenmaatschappij de band onder contract nam. Mede dankzij het televisieprogramma Koefnoen, waarin het veelvuldig voorbij kwam, behaalde hun eerste single Wonder woman uiteindelijk een top 10-notering. Het zou zelfs de meest gedraaide plaat van 2007 worden op het toen nog toonaangevende 3 FM. Hun tweede single New song was al veel minder succesvol en na de Tipparadeplaat Motherfucker was het klaar met het succes. Ze rommelden nog een half jaar door maar toen ging Leaf definitief uit elkaar vanwege onderlinge meningsverschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *