Love Parade – Rave the Planet

Rave the Planet

Het einde van de Love Parade betekende het einde van mijn droom om ooit onderdeel te mogen zijn van dit bijzondere evenement. Op de achtergrond vinden er echter allerlei ontwikkelingen plaats om het fenomeen weer nieuw leven in te blazen. Een van de meest in het oog springende initiatieven is daarbij Rave the Planet.

Rave the Planet is opgezet door organisator van het eerste uur van de Love Parade, Dr. Motte. Op 10 juli 2021 wil hij wederom een parade in Berlijn houden. Een parade zoals het in 1989 begon: als een politieke demonstratie. Dit keer niet voor Friede, Freude & Eierkuchen, maar met het doel de ravecultuur op de lijst te krijgen met immaterieel erfgoed.

Om de demonstratie te kunnen houden zijn zij een inzameling gestart. Het doel is om vóór het begin van 2021 1,5 miljoen euro bij elkaar te krijgen. Het is deels een symbolisch bedrag. Het verwijst naar de 1,5 miljoen bezoekers die de Love Parade op haar hoogtepunt bezochten.

Ze halen geld op met het aanbieden van livestream DJ-sets maar voor het werven van de fondsen hebben zij echter nóg een creatieve manier bedacht: ‘Fundraving’. In de Mall of Berlin is een 48 meter lang schaalmodel verrezen van de voormalige Love Parade. Je kunt vanaf € 5 een figuurtje kopen en dat vervolgens (laten) plaatsen óp dat schaalmodel. Er zijn heel veel verschillende figuren, bijvoorbeeld ‘Gabba Luke’, ‘Rave Rosie’ of ‘Goa Gerry’, die er nu namens mij staat. Op regelmatige basis wisselen de organisatoren het assortiment.

Het schaalmodel is onderdeel van de tentoonstelling We did it with love. Een tentoonstelling die de geschiedenis van de Love Parade in beeld brengt en gratis toegankelijk is. Dus ben je een keer in Berlijn en wil je meer weten van dit bijzondere fenomeen, dan vind je de tentoonstelling en het schaalmodel aan de Leipziger Str. 130.

We did it with love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *