Nakatomi – Sing

Nakatomi - Sing

Na de aanschaf van mijn platenspeler wilde ik natuurlijk óók iets hebben om te draaien. Via via had ik al snel twee flinke bananendozen vol met LP’s. Dankzij Marktplaatsen, rommel- en platenmarkten en advertenties her en der dijde vervolgens mijn collectie steeds verder uit. Tot ik een kast kocht om ze allemaal in op te bergen en ik besloot dat mijn collectie niet groter mocht zijn dan wat er in die kast paste.

En dat betekende schrappen. Maar als mij één ding duidelijk is geworden is het dat als het aankomt op muziek ik niet héél goed ben in afscheid nemen. De tussenstand na ongeveer de helft van mijn collectie: 6 LP’s die weg mogen. En een van de kandidaten wás een LP van de Carpenters. Maar ja, zodra ik kant A opzette en Sing hoorde, ging ook deze in de bak ‘bewaren’. Want hoe kon ik dit plaatje nou wegdoen?

Jeugdsentiment. Nee, niet de Carpenters, want toen dat uitkwam zat ik nog niet eens in de planning. Maar Sing van Nakatomi was natuurlijk een van de anthems uit de happy hardcore-tijd, een tijd die mij als zwabber nog helder voor de geest staat.

Het was de laatste single van een andermaal succesvol project van Wessel van Diepen. En waar de eerste twee singles nog waren ingezongen door Rachel Spier, werd hier gewoon de zang van Karen Carpenter gebruikt. Voor het plaatje en de clip werd echter wel een model ingevlogen, die het nummer playbackte. Iets dat mij gek genoeg nooit is opgevallen bij het bekijken van de clip.

De plaat haalde uiteindelijk de top 5 van onze nationale hitlijst. En daarna werd het stil rond de dance-act. Geen laatste reutel meer in een afkalvend gabberlandschap, geen halfbakken single, voortbordurend op de vorige hits, die het nét niet zou worden… Gewoon klaar. Een mooi einde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *