Take That – The flood

Take That - The flood

Ik fronste mijn wenkbrauwen. Ik had toch echt goed opgelet in de jaren ’90, kende de hitparades van voor tot achter, wist exact wat hot en not was in die tijd, maar dit plaatje van Take That… het was kennelijk volledig aan mijn aandacht ontsnapt. En dat terwijl ze toch meer dan regelmatig voorbij waren gekomen destijds.

De boyband uit Engeland hád namelijk wat kostbare radiominuten gekost. Radiominuten, die de DJ’s wat mij betreft ook prima hadden mogen besteden aan het draaien van andere muziek op de radio. House bijvoorbeeld. Maar helaas. Blijkbaar was het ook nodig om mijn vrouwelijke leeftijdsgenoten van een natje te voorzien. Met als hoogtepunt natuurlijk die ongelooflijke glijer Babe.

Na het uit elkaar vallen van de band in 1996 was het boek voor mij in ieder geval gesloten. En ook mijn vrouwelijke leeftijdsgenoten hoorde ik er nooit meer over. Maar blijkbaar was het vuurtje tien jaar later tóch weer gaan branden. Een documentaire over het verhaal van Take That trok zóveel kijkers dat de band besloot om een aantal reünieconcerten te geven. Toen deze binnen no-time uitverkochten en er zelfs vele extra data gepland moesten worden, maakten zij er maar een hele tournee van. En dat terwijl ze nog niet eens helemaal compleet waren: enfant terrible Robbie Williams ontbrak. Toen nog wel.

De tijd die over was gedurende de tournee besteedden ze nuttig: met het schrijven van liedjes. Jawel, Take That kwam met nieuw materiaal. Maar pas vele jaren later leerde ik dit nieuwe materiaal kennen toen The flood werd aangeleverd als een van de opgaven voor Raad het Plaatje, het doordeweekse spel op onze Facebook-pagina.

Bij het uitbrengen van The flood had inmiddels ook Robbie Williams zich weer gevoegd bij het gezelschap en hij schreef ook mee. En het nummer was gewoon goed! Het was een geweldige powerballad met volwassen teksten, heel anders dan wat zij in de jaren ’90 zongen. En inmiddels staan ook Patience en Rule the world in mijn lijstje met favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *