Tears n’ Joy – I will always love you

Tears n' Joy - I will always love you

Het was een plaag begin jaren ’90. Je kon de radio niet aanzetten of I will always love you van Whitney Houston kwam alweer voorbij. De powervrouw had jarenlang succes op succes gestapeld, maar was een tijdje van de radar geweest. Anderhalf jaar om precies te zijn. Een eeuwigheid in de muziekbusiness destijds.

Maar ze was terug. En hóe. Een ongelooflijke blockbuster in de bioscopen met miss Houston in de hoofdrol en een zo mogelijk nog succesvoller soundtrack. Met I will always love you als absolute paradepaardje. De cover van Dolly Parton stond in 1992 maar liefst 9 weken op de hoogste positie in de Nederlandse Top 40. In de Verenigde Staten stond ze zelfs 14 weken op die positie. En daarna belandde het in de playlist van Sky Radio zodat ik er nog járen mee om de oren geslagen zou worden tijdens mijn bijbaantje.

Erg blij was ik er dus niet mee en ik snakte naar een houseversie, of dan ten minste een goede parodie. Die houseversie kwam er. Tears n’ Joy waagde zich aan het monument en ik was duidelijk niet de enige die de poging waardeerde. Want Radio 538, die begin november 1992 de Top 40 had overgenomen, bombardeerde het nummer prompt tot alarmschijf. En dat hielp het plaatje enorm: het schopte het tot plek 4 in de Nederlandse Top 40.

Het project Tears n’ Joy zelf blijkt een mysterie. Eén afbeelding van het gezelschap circuleert er op het internet. En alleen de zangeres is daarin een bekende verschijning. Althans, in het Duitse disco-circuit dan. In de jaren ’80 scoorde zij als ‘Lian Ross’ twee hitjes in haar vaderland waarvan Fantasy de grootste was.

Maar in het decennium erna dook zij bovenop de eurodance en leende zij haar stem aan heel veel projecten. Een van die projecten was Fun Factory. Megasuccesvol bij onze oosterburen, maar hier slechts verantwoordelijk voor één Tipparade-notering. Later zou ze in ons land nog één keer te horen zijn op Oh la la la van 2 Eivissa, maar in 1993 zong zij dus háár interpretatie van I will always love you. En daar ben ik haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *