LMC vs. U2 – Take me to the clouds above

LMC vs U2 - Take me to the clouds above

Het was bijna een plaag in het begin van de zeroes. Remakes van met name muziek uit de jaren ’80 overspoelden de Top 40. Van obscure plaatjes tot gigantische klassiekers. Alles werd gesampled, overgoten met een dance-sausje en op single gezet. En ondanks dat er soms flink tegen heilige huisjes werd aangeschopt vonden de plaatjes gretig aftrek.

Er was echter één artiest die het wel héél bont maakte. Ze bezorgden U2 zelfs onverwachts een nummer één-hit in het Verenigd Koninkrijk. Lee, Matt en Cris uit het Engelse Blackburn, drie dance-producers die opereerden onder het alias LMC, leenden de melodielijn van With or without you, gebruikten de tekst van de Whitney Houston-klassieker How will I know, zetten er een beat onder en stonden vervolgens twee weken bovenaan de UK Top 40 met Take me to the clouds above.

Op de bijbehorende hoes noteerden zij LMC vs. U2. En hoewel Bono en consorten dus nooit de binnenkant van de studio in Blackburn zagen, werd dit nummer wél onderdeel van hun discografie. Het plaatje staat dan ook keurig vermeld tussen de rest van hun oeuvre op Wikipedia en in de immense database Discogs.

In Nederland had de single aanzienlijk minder succes. Take me to the clouds above kwam hier niet verder dan een 20ste plaats. Het zou uiteindelijk in de kast belanden bij de one-hit-wonders, want het plaatje kende geen opvolger. Alleen in Engeland, waar een cover van de New Radicals nog een klein hitje werd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *