Rixton – Me and my broken heart

Rixton - Me and my broken heart

Ze hadden al aardig wat covers op YouTube op hun naam staan, maar speelden zich pas in de kijker toen ze met rendiergeweien op een kerstklassieker ten gehore brachten. Scooter Braun, manager van onder andere Ariana Grande, Justin Bieber en Demi Lovato, zag hun clip en bood ze een contract aan. Hij koppelde ze aan Benny Blanco.

Het eerste eigen werk wat we vervolgens van hun hand zagen was Make out in 2013. Het liedje zou nooit als single worden uitgebracht, maar baarde wel opzien door de bijzondere video waarin allerlei clips uit dat jaar op de hak werden genomen.

Hun doorbraak beleefden ze echter toen ze Me and my broken heart uitbrachten. Een ode aan Rob Thomas van alternatieve rockband Matchbox 20, van wie de zanger een enorm fan was. Rixton gebruikte delen van zijn grootste solohit Lonely no more voor hun debuutsingle.

Gelukkig kon Thomas zich óók vinden in het plaatje, waardoor de jonge band hem officieel mocht bijschrijven als auteur van het nummer. En dat legde hem geen windeieren. Me and my broken heart kwam tot de 14de plaats in de Billboard Hot 100. In thuisland Engeland bezette de single zelfs twee weken de hoogste positie en was daarmee een groter succes dan het origineel.

In Nederland werden dergelijke resultaten echter niet behaald. Hoewel het maar liefst acht weken in de Tipparade stond, wist het nét niet de overstap te maken naar grote broer Top 40. En dat was het. Want alleen in Engeland zouden ze nog twee keer de hitlijsten halen. In de rest van de wereld verdween Rixton in de kast met eendagsvliegen. En dat blijft zo. Want in 2019 kozen ze ervoor hun bandnaam te wijzigen naar Push Baby. Nieuw werk van Rixton kunnen we dus niet meer verwachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *